maandag, 25. april 2016 - 14:21 Update: 26-04-2016 9:43

Anne Frankhuis pakt lange wachtrijen aan

Entreekaarten Anne Frankhuis voortaan ook online te bestellen
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Het Anne Frank Huis gaat over op een nieuw entreesysteem. Dit heeft het museum maandag bekendgemaakt.

Het eerste deel van de dag is het museum alleen toegankelijk voor bezoekers met een online kaartje met tijdsaanduiding. Mensen die vanaf 15.30 uur het museum spontaan willen bezoeken blijft mogelijk.

'Rij is een begrip'

Garance Reus-Deelder, zakelijk directeur Anne Frank Stichting: 'De rij voor het Anne Frank Huis is een begrip. Bezoekers staan vaak geduldig te wachten om de onderduikplek van Anne Frank te kunnen zien en ervaren. Dat blijft bijzonder. De laatste jaren zien we dat de belangstelling en daarmee ook de wachttijd flink toeneemt'. 

'Door een deel van de dag alleen entree te bieden voor degenen die een ticket met tijdsaanduiding hebben, kunnen we meer bezoekers de gelegenheid bieden om het museum te bezoeken zonder in die bekende rij te hoeven staan. Maar bezoekers die zich niet op een tijdstip willen vastleggen, blijven we de mogelijkheid bieden om het museum spontaan te bezoeken, later op de dag.'

Het nieuwe entreesysteem gaat per 1 mei 2016 in en werkt als volgt. Van 9.00 tot 15.30 uur kunnen bezoekers het Anne Frank Huis alleen met een online kaartje met tijdsaanduiding bezoeken; van 15.30 uur tot sluitingstijd, in de zomermaanden 22.00 uur,  kunnen bezoekers het Anne Frank Huis zonder online kaartje bezoeken en een kaartje kopen bij de ingang van het museum.

Categorie:
Provincie: