zaterdag, 30. april 2016 - 12:25 Update: 30-04-2016 22:27

Hüseyin Baybaşin kreeg van NOS 10.000 euro schadevergoeding vanwege onrechtmatige publicaties

NOS schikt met Baybasin voor 10.000 euro vanwege onrechtmatige publicaties
Foto: NOS
Hilversum

Crimineel Hüseyin Baybaşin heeft van de NOS 10.000 euro schadevergoeding ontvangen wegens twee onrechtmatige publicaties 2015.

Dat zijn de advocaten van de NOS en Baybaşin in het geheim overeengekomen. Dit meldt NRC Handelsblad zaterdag. De advocaat  van de NOS, Bas Le Poole, heeft tegenover de krant bevestigd dat de regeling is overeengekomen.

Volgens de rechter heeft de NOS ten onrechte een verband gelegd tussen Baybaşin en een verdachte van een liquidatie in Turkije in 2014. Van de rechtbank moest de NOS rectificeren via een pop-upvenster op de website van de omroep. Maar in ruil voor de schadevergoeding zijn Baybaşin en zijn advocaat Matthijs Kaaks ermee akkoord gegaan dat de NOS eerdere berichtgeving mag rectificeren via een  gewoon artikel op de website. Dit artikel zal vanaf dinsdag twee weken op de website te zien te zijn.

In 2002 werd de Turkse Koerd Baybaşin veroordeeld tot een levenslange celstraf voor onder meer uitlokking van moord, en poging tot uitlokking van moord. Hij zegt onschuldig te zijn. De Hoge Raad is al bijna vijf jaar bezig met een herzieningsverzoek, zo weet crimesite.nl