zondag, 1. mei 2016 - 17:58 Update: 01-05-2016 18:03

Omstanders grijpen in na steekpartij met mes in Rotterdam

Omstanders grijpen in na steekpartij met mes in Rotterdam
Foto: Archief EHF
Rotterdam

Zaterdagmiddag hebben agenten in Rotterdam een 39-jarige inwoner van die stad aangehouden die kort daarvoor een andere man in zijn arm gestoken had. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

'Omstanders die het incident gezien hadden, schoten het slachtoffer te hulp en overmeesterden de dader. Hierbij raakte de 39-jarige verdachte flink gewond', aldus de politie.

Steekincident

Het 36-jarige slachtoffer van de het steekincident stond zaterdagmiddag rond 13.45 uur op de bus te wachten bij een halte aan de Zuiderparkweg, toen hij onenigheid kreeg met een andere man. Deze man trok een mes en stak hiermee het slachtoffer in zijn arm. Het slachtoffer is in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwonding.

Omstanders grijpen in

Hierop kwam omstanders tussenbeide, waarna de man naar een zojuist gearriveerde RET-bus aan de overkant van de weg vluchtte. Twee omstanders volgden de man echter en beletten de man in de bus te stappen. Samen met de buschauffeur wisten zij de verdachte onder controle te brengen.

Verdachte mishandeld

Bij de overmeestering van de verdachte hebben de twee omstanders geweld gebruikt. Zo hebben zij de verdachte met een fles tegen het hoofd geslagen en hem tegen zijn hoofd geschopt. 

Als gevolg van deze mishandeling moest de man eveneens in het ziekenhuis aan zijn verwondingen worden behandeld. De omstanders zijn onbekend gebleven omdat zij weggegaan zijn toen de agenten arriveerden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: