maandag, 2. mei 2016 - 12:40 Update: 02-05-2016 13:16

Flat op Urk getroffen door projectiel

Raket slaat in bij flat in Urk
Foto: Politie Mark Cobussen
Urk

Een appartmentencomplex op Urk is zaterdagmiddag getroffen door een kleine raket, zo meldt de politie. Het projectiel kwam terecht op een balkon van het complex Tida Kira.

De raket is van een type dat op zee wordt ingezet om in geval van nood snel een levenslijn te kunnen afschieten naar iemand die van een schip of booreiland is gevallen. De raket brengt dit touw dan over en heeft hiervoor een reikwijdte van enkele honderden meters.

De politie is een onderzoek gestart of het projectiel doelbewust is afgeschoten. De wijkagent plaatste dan ook een foto op Facebook waarop het projectiel en de beschadiging te zien is. De politie waarschuwt dat het afschieten van dergelijke projectielen ten strengste is verboden.

Tegenover Omroep Flevoland heeft de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij laten weten zaterdag wel acht overjarige projectielen van hetzelfde type te hebben afgevuurd op het IJsselmeer. Volgens een woordvoerder gebeurde dat op 150 meter van de kust van Urk en zijn de raketten zoals gebruikelijk in de richting van het IJsselmeer afgeschoten. Volgens hen is uitgesloten dat één van de raketten het vaste land heeft bereikt. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):