donderdag, 5. mei 2016 - 11:32 Update: 05-05-2016 11:36

Boekhoudster verduisterde ruim 125.000 euro met valse facturen

Boekhoudster verduisterde ruim 125.000 euro met valse facturen
Foto: Archief EHF
Breda/Etten-Leur

Een vrouw die als boekhoudster van een transportbedrijf in Etten-Leur voor ruim 100.000 euro verduisterde is door de rechtbank Zeeland-West-Brabant veroordeeld tot een taakstraf van 160 uur. Dit heeft de rechtbank bekendgemaakt.

'De vrouw krijgt bovendien een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden. Ze verduisterde ruim 126.000 duizend euro. Dat bedrag moet ze terugbetalen', aldus de rechtbank.

Fictieve facturen

Tussen 2011 en 2014 fraudeerde de vrouw door het aanmaken van fictieve facturen. De uitbetaling van de facturen liet ze doen op haar eigen bankrekening. De rechter stelt dat de verdachte daardoor het vertrouwen van haar werkgever ‘op grove wijze beschaamd heeft’.

Blanco strafblad

Bij de strafoplegging houdt de rechtbank rekening met het blanco strafblad van de verdachte en haar persoonlijke omstandigheden. Op het moment dat ze de feiten pleegde verkeerde ze in ‘psychische onbalans’, onder andere door relationele problemen. De vrouw heeft zich onder behandeling gesteld. 

De rechter laat ook meewegen dat ze de zorg heeft over een hulpbehoevende minderjarige zoon. Bovendien heeft ze inmiddels een andere baan en was ze al begonnen met het aflossen van haar schuld. De straf komt overeen met de eis van de officier van justitie.

Categorie:
Provincie: