donderdag, 12. mei 2016 - 23:56 Update: 13-05-2016 15:10

Vijf mannen in auto bedreigen 18-jarig meisje met de dood

Meisje (18) met de dood bedreigd door vijf mannen in een auto
Foto: Archief FBF.nl
Andijk

Een 18-jarig meisje dat woensdag een gezellig avondje uit was geweest, stapte rond 21.45 uur op haar fiets richting Enkhuizen, maar werd even later bedreigd door vijf mannen in een auto. Dit meldt RTV Noord-Holland.

De dochter van Esther Valk vertrok op de fiets vanaf de Dijkgraaf Grootweg in Andijk toen er ineens een auto achter haar kwam rijden. Haar moeder vertelt aan RTV Noord-Holland: 'Daar kwam er ineens een auto met gedimd licht achter haar rijden. Even later gingen ze naast haar rijden en vroegen die mannen waar ze woonde.' Het meisje besloot de mannen te negeren totdat deze begonnen te schreeuwen en te dreigen. 'Als je je adres niet geeft, maken we je dood.' De 18-jarige stapte daarop van haar fiets af en bleef geschrokken in een grasveld zitten. Ook nu nog werd ze niet met rust gelaten, want de wagen met het Poolse kenteken bleef rond het park rijden.

Toen de mannen bleven schreeuwen dat ze er wel achter zouden komen waar ze woonde, besloot ze uiteindelijk 112 te bellen. De gearriveerde agenten hebben haar daarop thuisgebracht. Zowel moeder als dochter is erg geschrokken. Esther Valk tegen de omroep: 'We hebben allebei slecht geslapen vannacht en zij is doodsbang.' De politie heeft nog een flinke zoektocht op touw gezet, maar kon de mannen niet meer vinden.' Op Facebook waarschuwt Esther Valk voor de auto, een witte BMW met Poolse kentekenplaat. De auto zou ook gesignaleerd zijn in Enkhuizen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: