maandag, 16. mei 2016 - 17:52 Update: 16-05-2016 19:38

Keukenhof heeft nieuw record met ruim 1,1 miljoen bezoekers

Keukenhof behaalt opnieuw record met ruim 1,1 miljoen bezoekers
Foto: Archief FBF
Lisse

Zondag 15 mei was de laatste dag dat men de Keukenhof kon bezoeken. Ook dit jaar behaalde het bekende bloemenevenement in Lisse een recordaantal bezoekers. Ruim 1,1 miljoen mensen, waarvan 80 procent toeristen, legden een bezoekje af, weer iets meer dan in het jaar daarvoor.

Steeds drukker

Het wordt steeds drukker en dat komt mede doordat de Keukenhof maar 8 weken in het seizoen geopend is. Op 24 maart jl. opende de bloemententoonstelling. 'We zijn een organisatie zonder winstdoelstelling. Bij 800.000 bezoekers zijn we uit de kosten. Meer dan een miljoen is eigenlijk niet wenselijk, want we willen de beleving in de paviljoenen en tuinen liever niet verstoren, laat directeur Bart Siemerink tegenover de Telegraaf weten.

'Gouden Eeuw'

Dit jaar stond het bloemenpark in het teken van 'De Gouden Eeuw'. De periode waarin Nederland een periode van bloei doormaakte en wel op het gebied van wetenschap, kunst en handel. De wereld werd ontdekt en de handel in tulpen floreerde. Het hoogtepunt in het park was een mozaïek van bloembollen gemaakt, over de Gouden Eeuw. Het besloeg 250 vierkante meter en er waren 100.000 tulpen, muscaris en krokussen in verwerkt.

Thema 2016: Dutch Design

Volgend jaar is de Keukenhof geopend van donderdag 23 maart tot en met zondag 21 mei geopend. Het thema is dan 'Dutch Design'.

Categorie:
Provincie: