maandag, 16. mei 2016 - 18:00 Update: 16-05-2016 18:09

Hudson's Bay en wooncentrum in gesloten filialen van V&D

Wooncentrum in gesloten filialen van V&D
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Andijk

Het Canadese warenhuisbedrijf Hudson's Bay van plan is deze week een overeenkomsten tekenen met eigenaren van panden waarin ze een nieuw warenhuis willen vestigen, melden bronnen aan de NOS.

Het bedrijf heeft plannen om zowel in grootte als prijsklasse de tweede warenhuisketen van Nederland te worden. Daarmee lijkt Hudson's Bay de plaats te zullen innemen van V&D, maar de keten zal in veel minder steden vertegenwoordigd zijn. 

Wooncentrum

Maar ook wooncentrum De Zeehoek BV te Andijk heeft met Wereldhave en Bouwfonds, de eigenaren van diverse V&D panden, overeenstemming bereikt om in de panden te Alphen aan den Rijn en Beverwijk een grote woon pop-up store te starten onder de naam WoonXL. Over de V&D panden in Alkmaar en Venlo wordt nog onderhandeld.

WoonXL zal restvoorraden van vooraanstaande meubelimporteurs en fabrikanten verkopen. Alles consequent met 50 procent korting. De eigenaren van Wooncentrum De Zeehoek BV zijn steeds op zoek naar oplossingen voor de leegstand in veel winkelcentra. Zij stellen zich flexibel op en houden rekening met korte huurperiodes.

De eigenaren van de leegstaande winkelpanden kunnen daardoor op zoek naar nieuwe huurders wat in de praktijk toch nog jaren kan duren. In die tussentijd hebben de eigenaren van de panden er alle belang bij dat de winkelcentra aantrekkelijk blijven, niet in de laatste plaats om te voorkomen dat ook de buren verdwijnen in het zwarte gat van de leegstand.

Categorie:
Provincie: