maandag, 16. mei 2016 - 21:17 Update: 16-05-2016 21:21

Onderzoek neergestoken krantenbezorgster in Opsporing Verzocht

Onderzoek neergestoken krantenbezorgster in Opsporing Verzocht
Foto: Politie
Rotterdam

Het onderzoek naar de in Rotterdam neergestoken krantenbezorgster komt op 17 mei in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. De politie in Rotterdam doet daarin een dringend beroep op de kijkers om informatie over deze zaak te geven.

Op vrijdagochtend 13 mei troffen agenten rond 05.15 uur Anita van Dijk aan op straat, vlakbij de Grieksestraat en bij het fietspad/de trap die omhoog lopen naar de Schiedamsedijk. Een onbekende man had haar meerdere malen gestoken en het slachtoffer werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Ze verkeert tot op heden in direct levensgevaar.

De dader is vermoedelijk een getinte man met gezichtsbeharing of een snorretje. De man had een capuchon op en droeg mogelijk een trainingspak. Hij was mogelijk tussen de 1.70 en 1.80 meter lang en was mogelijk tussen de 20 en 30 jaar oud.

Alles op alles

Het 20-koppig rechercheteam dat onder leiding staat van een officier van justitie, zet alles op alles om dit ernstige misdrijf op te lossen en is de afgelopen dagen onafgebroken in touw geweest. Rechercheurs hebben met diverse getuigen gesproken, stellen (bewakings)beelden veilig en er is technisch onderzoek op en rond de plaats delict gedaan.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: