dinsdag, 17. mei 2016 - 20:47 Update: 18-05-2016 7:53

Opsporing Verzocht toont videobeelden van liquidatie 'Maiky' flat Kruitberg

Beelden liquidatie 'Maiky' flat Kruitberg vrijgegeven
Foto: Politie
Amsterdam

De politie heeft dinsdagavond in het TV-programma 'Opsporing Verzocht' videobeelden getoond van de liquidatie van de 35-jarige Carlos Miquelito ‘Maiky’ Bonevacia die op dinsdagavond 12 april rond 23.30 in een portiek van de flat Kruitberg in de Amsterdamse Bijlmermeer van dichtbij werd doodgeschoten.

Op dinsdag 12 april komt hij aan het begin van de avond het café binnen. Een groot deel van de avond chillt hij aan de bar. Hij kijkt die avond Champions League voetbal. Manchester City speelt thuis en schakelt Paris Saint Germain uit. Nog tijdens de wedstrijd krijgt hij een telefoontje. Het is zijn tante die vertelt dat Maiky’s moeder zich niet lekker voelt. Zijn tante vraagt of hij naar huis wil komen. 

Krukken

Traag door de krukken waar hij mee loopt gaat hij richting de geelkleurige ingang van de flat. Hij is zich van geen gevaar bewust. Op camerabeelden is te zien dat deze man vanaf één van de pilaren onder de metrolijn in de richting van Maiky loopt. Die heeft nog steeds niets door. En eenmaal in het portiek is Maiky een eenvoudige prooi. Van dichtbij wordt hij meerdere keren geraakt. Hij heeft geen schijn van kans en overleeft het schietincident niet.

De politie hoopt met het vrijgeven van de beelden de dader te kunnen identificeren en opsporen. Het gaat om een donker getinte man, vermoedelijk van Surinaamse, Antilliaanse of Dominicaanse afkomst. Hij is slank en atletisch gebouwd en heeft een brede neus. Hij droeg die avond 12 april een donkerkleurig jack met daaronder een trainingsbroek van Nike met daarop het logo van FC Barcelona. En hij droeg donkere sportschoenen met een witte zool.

De dader heeft misschien al langere tijd staan wachten in de buurt van de flat. Mogelijk hier dus bij de pilaren onder de metrolijn. Misschien zijn er mensen die de donkergetinte man met de brede neus hier ergens hebben gezien die avond van dinsdag 12 april bij metrostation Kraaiennest hier verderop.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: