vrijdag, 20. mei 2016 - 20:02 Update: 21-05-2016 10:08

Neergestoken krantenbezorgster in ziekenhuis aan verwondingen overleden

Neergestoken krantenbezorgster in ziekenhuis aan verwondingen overleden
Foto: Archief FBF
Rotterdam

Anita van Dijk, de Schiedamse krantenbezorgster die op vrijdag 13 mei in Rotterdam werd neergestoken, is op 20 mei aan haar verwondingen bezweken. Ze overleed in het ziekenhuis in het bijzijn van haar familie. Ze is 51 jaar geworden. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Een onbekende man stak Anita van Dijk op 13 mei 05.15 uur op de Pasteursingel aan de rand van de Rotterdamse wijk Oud-Mathenesse neer en liet haar zwaargewond achter. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht, maar haar toestand was en bleef kritiek. De politie formeerde dezelfde dag een Team Grootschalige Opsporing dat met 20 mensen onafgebroken naar de dader zoekt.

Agenten hielden buurtonderzoeken en ondervroegen getuigen en omwonenden. Rechercheurs van de Forensische Opsporing kamden de directe omgeving uit naar sporen en duikers van het arrestatieteam doorzochten het water aan de Pasteursingel. Met posters, bewonersbrieven en op de televisieprogramma’s Bureau Rijnmond en Opsporing Verzocht vroeg de politie aandacht voor dit ernstige misdrijf.

Vermoedelijk signalement

De vermoedelijke dader is volgens de politie een getinte man van ergens in de twintig. Hij had een behaard gezicht en droeg waarschijnlijk een trainingspak. De politie heeft geen kans gehad het slachtoffer te horen over de steekpartij. Ze is niet meer aanspreekbaar geweest sinds ze in het ziekenhuis was opgenomen.

Klemmend beroep

De politie blijft alles op alles zetten om de dader te vinden en doet daarbij een klemmend beroep op iedereen die informatie heeft. Wie een of meer van de onderstaande vragen kan beantwoorden, wordt dringend gevraagd zijn of haar informatie met de politie te delen:

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: