dinsdag, 24. mei 2016 - 22:01 Update: 24-05-2016 22:35

Nieuwe info rond neersteken krantenbezorgster Anita van Dijk

Nieuwe info rond neersteken krantenbezorgster Anita van Dijk
Foto: Politie
Rotterdam

Dinsdagavond heeft de politie in het tv-programma Opsporing Verzocht nieuwe aanwijzingen bekendgemaakt in de zaak van de 51-jarige krantenbezorgster Anita die is neergestoken op de Pasteursingel. De politie riep in het tv-programma de hulp van het publiek opnieuw in.

'Op zaterdag 21 mei om 18.00 uur, een dag na het overlijden van Anita, heeft vlakbij de plek waar ze is neergestoken iemand rondgefietst die mompelde', aldus de politie. 

Signalement

Hij was lichtgetint. slank, tussen de 20 en 30 jaar en tussen de 1.75 en 1.80 lang. Hij had kort haar, was ongeschoren en had een snor of snorretje. Hij droeg een blauw trainingsjack met witte strepen op de mouwen met mogelijk een logo van een voetbalclub op de voorkant en een zwarte trainingsbroek met witte strepen met elastiek onder aan de pijpen. 

Vrijdagochtend 13 mei vond het steekincident plaats op de Pasteursingel. Agenten troffen rond 05.15 uur een zwaargewonde vrouw op straat, vlakbij de Grieksestraat. Het slachtoffer is met meerdere steekwonden naar het ziekenhuis gebracht. Het gaat om een 51-jarige vrouw uit Schiedam, die als krantenbezorgster de krant in de Oud-Mathenesse bezorgt. 

Overleden

Anita overleed op vrijdag 20 mei aan haar verwondingen. De dader is vermoedelijk een getinte man met gezichtsbeharing of een snorretje. De man had een capuchon op en droeg mogelijk een trainingspak. Hij was mogelijk tussen de 1.70 en 1.80 meter lang en was mogelijk tussen de 20 en 30 jaar oud. Een onderzoeksteam van 20 politiemensen zoekt getuigen van het steekincident.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: