maandag, 30. mei 2016 - 8:08 Update: 30-05-2016 8:36

Werkzaamheden station Utrecht lopen uit. ProRail: 'mijd Utrecht Centaal'

Werkzaamheden station Utrecht lopen uit. ProRail: 'mijd Utrecht Centaal'
Foto: Archief EHF
Utrecht

De werkzaamheden aan het spoor die afgelpen weekend plaatsvonden zijn uitgelopen en daardoor rijden er maandagochtend minder treinen in de ochtendspits. ProRail roept op om Utrecht Centraal te mijden of de reis uit te stellen.

Vanwege de werkzaamheden rijden er geen treinen tussen Utrecht-Amsterdam en Utrecht en Den Bosch. En op andere trajecten rijden minder treinen dan normaal. Een woordvoerder van ProRail in de media: 'NS zet bussen in, maar de spits zal rond het station van Utrecht moeizaam verlopen..' De spoorbeheerder raadt mensen aan om ook na de ochtendspits hun reis goed te controleren. Woordvoerder ProRail: 'Ondanks een strakke planning, tot op de minuut nauwkeurig, gaan de werkzaamheden langer duren. "Dit is pure overmacht.'

Vanavond donderdagavond wordt er rond Utrecht Centraal intensief aan het spoor gewerkt. Zondagavond hadden de werkzaamheden klaar moeten zijn, maar ondanks de strakkr planning lopen deze uit. Het zijn omvangrijke werkzaamheden op elf locaties aan beide kanten van het spoor, zo schrijft Het Parool maandag.

Categorie:
Provincie: