dinsdag, 31. mei 2016 - 9:04

Politie Den Haag neemt 'beerputzaak' in Thailand over

Politie Den Haag neemt 'beerputzaak' in Thailand over
Foto: fbf
Den Haag

Het Coldcase team van de politie Den Haag gaat onder leiding van het Openbaar Ministerie onderzoek doen naar het overlijden van Fairos Binti Ahmad Sulaiman (Rose). De Thaise autoriteiten hebben een verzoek ingediend om het onderzoek te hervatten en over te nemen.

Vermissing Rose

Rose was getrouwd met een Nederlandse man. Zij woonden met hun zoontje in Ranong  in Thailand. Sinds november 2007 werd Rose vermist. Op een dag in deze maand heeft zij nog een telefoon gesprek gehad met haar moeder in Maleisië. Dit was het laatste levensteken van Rose. Haar man vertrok in december 2007 met hun zoontje richting Nederland. Rose werd op 10 oktober 2008 dood aangetroffen in een beerput naast hun woning in Ranong, Thailand.

Het coldcase team doet onder leiding van het Openbaar Ministerie in Maleisie, Thailand en Nederland onderzoek naar deze zaak. Het team is afgelopen weekend afgereisd naar Maleisië. In Maleisië zijn op maandag 30 mei 2016 de stoffelijke resten van het slachtoffer opgegraven. Deze stoffelijke resten worden daar ter plekken onderzocht door een team van het Nederlands Forensisch instituut die zijn meegereisd.

Het bijzondere aan deze opgraving is dat dit  de eerste justitiële exhumatie (opgraving) in Maleisië is. In Maleisië zullen ook nog diverse getuigen gehoord worden. In de loop van het onderzoek zal ook in Thailand en Nederland onderzoek verricht worden.

Tijdens dit onderzoek zal nauw worden samengewerkt met de Maleisische en de Thaise autoriteiten. De familie van het slachtoffer is door het coldcase team op de hoogte gesteld van de heropening van het onderzoek.

Categorie:
Blik op 112: