dinsdag, 31. mei 2016 - 12:00 Update: 31-05-2016 12:01

Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding op AZC

Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding op AZC
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Overloon

De politie heeft maandagavond bij de aanhouding van een 25-jarige bewoner van het AZC aan de Stevensbeekseweg in Overloon een waarschuwingsschot gelost. Een deel van de bewoners keerde zich tegen de politie om de aanhouding te voorkomen. De man ging uiteindelijk rustig met agenten mee.

Rond 19.00 uur werd de hulp van de politie door personeel van het AZC ingeroepen omdat een man door het lint was gegaan na een conflict met het personeel. Hij had enkele vernielingen gepleegd en dreigde zichzelf en anderen iets aan te doen. Toen agenten hem wilde aanhouden, werd hij door een groep van enkele tientallen medebewoners afgeschermd waardoor dit niet mogelijk was. De situatie die daarna ontstond werd door de betreffende politiemensen als dusdanig dreigend ervaren dat zij een waarschuwingsschot losten. Zij kregen vervolgens assistentie van zo’n 25 collega’s.

Door het daarop volgende de-escalerende optreden van de agenten is het niet tot een verdere confrontatie gekomen. Met de hulp van politie-onderhandelaars en een tolk is de man ertoe bewogen zich over te geven. Hij ging rustig mee naar het politiebureau en werd ingesloten. De politie onderzoekt de door hem gepleegde strafbarre feiten.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie:
Blik op 112: