dinsdag, 31. mei 2016 - 19:11 Update: 01-06-2016 8:14

OM vindt geen wapen bij door agent neergeschoten verdachte (21)

OM: geen wapen gevonden bij door agent neergeschoten verdachte (21)
Foto: Archief EHF
Schiedam

In het onderzoek naar het incident van afgelopen maandagavond, waarbij in het Schiedamse Prinses Beatrixpark een man overleed na te zijn neergeschoten door een agent, is geen wapen aangetroffen bij het slachtoffer. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM) dinsdagavond.

Het slachtoffer is een 21-jarige man uit Capelle aan den IJssel. De Rijksrecherche is onder leiding van een Rotterdamse officier van justitie een onderzoek begonnen naar het incident.

Melding beroving

De man werd maandagavond rond 20.00 uur neergeschoten door een agent. Die was, met collega’s, naar het park gegaan na een melding van een beroving. Een man gaf telefonisch door beroofd te zijn en daarbij zou op hem ook zijn geschoten. 

Neergeschoten

Het signalement dat in de melding van de berover werd gegeven, leek op de man met wie de politie in het park geconfronteerd werd, en die uiteindelijk door de agent werd neergeschoten. Bij hem is geen wapen gevonden.

De agent die heeft geschoten, heeft dinsdag een verklaring afgelegd. De Rijksrecherche stelt, zoals te doen gebruikelijk na handelingen door de politie waarbij ernstig letsel is, een onderzoek in. 

3D-scan

Dinsdag is de hele dag technisch onderzoek verricht in het park. Onder andere is een 3D-scan gemaakt van de situatie en is gezocht naar voorwerpen die te maken zouden kunnen hebben met het incident. Ook zijn een aantal getuigen gehoord.

Het OM hoopt het onderzoek zo snel mogelijk af te ronden, in het belang van de nabestaanden van de man, als ook in het belang van de politieman.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: