vrijdag, 3. juni 2016 - 15:49 Update: 03-06-2016 15:55

Wurgen vriendin (18) na seks leidt tot jeugdetentie en TBS

Wurgen vriendin (18) na seks leidt tot jeugdetentie en TBS
Foto: Archief EHF
Almelo/Enschede

De rechtbank Almelo heeft vrijdag een 21-jarige man uit Enschede veroordeeld tot de maximale jeugddetentie van 2 jaar en jeugd-tbs voor het wurgen van een jonge vrouw uit diezelfde stad. Dit meldt de rechtbank vrijdagmiddag.

Gewurgd na seks in bos

De 18-jarige vrouw en de man hadden een korte en ingewikkelde relatie. Op 25 september 2015 hadden zij seks in een bos bij Enschede. Daarna kregen zij een heftige ruzie en in een opwelling doodde hij haar. Daarnaast moet de man moet een schadevergoeding betalen van ruim 8.500 euro aan de nabestaanden.

Jeugdstrafrecht

De rechtbank Overijssel past in deze zaak het jeugdstrafrecht toe omdat de man functioneert op het emotionele niveau van een 14 tot 17-jarige. Daarnaast heeft hij meerdere gedragsstoornissen en is hij verminderd toerekeningsvatbaar. 

Hij kan zich niet uiten en kropt zijn woede op tot het explodeert. Het is noodzakelijk dat hij hiervoor verplicht wordt behandeld via de PIJ-maatregel omdat anders de kans te groot is dat hij na zijn straf weer de fout in gaat.

Onherstelbaar leed

De rechtbank is zich er terdege van bewust dat de man onbeschrijfelijk en onherstelbaar leed heeft toegebracht aan de familie en vrienden van het slachtoffer. De ouders en de zus vertelden tijdens de zitting op een indrukwekkende wijze tot welk groot verdriet dit heeft geleid en hoe hun leven volledig is ontwricht. De man zal verder moeten leven met het besef dat hij een jonge vrouw in de bloei van haar leven van het leven heeft beroofd. 

Categorie:
Provincie: