maandag, 6. juni 2016 - 17:27 Update: 06-06-2016 17:42

Beloning 10.000 euro gouden tip onderzoek doodgestoken krantenbezorgster

Beloning 10.000 euro gouden tip onderzoek doodgestoken krantenbezorgster
Foto: Politie
Rotterdam

De hoofdofficier van Justitie van Rotterdam heeft in het onderzoek naar het steekincident, waarbij een onbekende op vrijdag 13 mei een krantenbezorgster neerstak, een beloning van 10.000,- euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de aanhouding van de dader. Dit meldt de politie maandagmiddag.

De krantenbezorgster, de Schiedamse Anita van Dijk, overleed een week later in het ziekenhuis. De politie is met 20 rechercheurs nog volop bezig met het onderzoek. De dader is vermoedelijk een getinte man met gezichtsbeharing of een snorretje. De man had een capuchon op en droeg mogelijk een trainingspak. Hij was mogelijk tussen de 1.70 en 1.80 meter lang en was mogelijk tussen de 20 en 30 jaar oud.

Fiets

In het onderzoek was de politie op zoek naar de eigenaar van een fiets die bij NS Station Schiedam gestald stond en mogelijk op de Pasteursingel in Rotterdam gezien was. De eigenaresse van de fiets heeft zich inmiddels bij de politie gemeld en duidelijk is geworden dat haar fiets niet dezelfde was als de fiets die op 21 mei in Rotterdam is gezien.

Hond

Uit het onderzoek is gebleken dat ten tijde van het steekincident, rond 05.15 uur dus, op de kruising Professor Poelslaan met de Schiedamseweg Beneden een man is gezien die daar zijn hond uitliet. De politie weet niet wie deze man is en wil hem graag spreken. Bent u die man of kent u hem?

Bedelen

Enkele minuten vóór het steekincident heeft een onbekende man op de Pasteursingel een man proberen te beroven. Het slachtoffer verweerde zich en de onbekende man ging er zonder buit vandoor. Voordat de dader tot de beroving wilde overgaan, sprak hij het slachtoffer aan en gaf hij aan dat hij wat van hem wilde.

De politie komt graag in contact met inwoners uit Schiedam-Oost en de Rotterdamse wijken Oud-Mathenesse en Witte Dorp die de afgelopen tijd, voor of na het steekincident van 13 mei, ’s nachts of in de vroege ochtend eveneens zijn benaderd door een bedelende man. Het gaat om een getinte man van ongeveer 1.80 meter lang.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: