maandag, 13. juni 2016 - 10:46 Update: 13-06-2016 12:11

Philip Morris betrekt leegstaande fabrieksruimte in Bergen op Zoom

Philip Morris betrekt lege fabrieksruimte in Bergen op Zoom
Foto: EHF
Bergen op Zoom

Rookwarenfabrikant Philip Morris gaat miljoenen investeren om in lege fabrieksruimten in Bergen op Zoom een nieuwe speciale tabak te produceren.

De tabak zal te roken zijn via een elektronisch apparaatje, zo stelt de fabrikant. Het zal voor Brabant zo'n 70 nieuwe banen moeten gaan opleveren.

Met de nieuwe plannen is een investering van 65 miljoen euro gemoeid. Philip Morris zegt ''op zeer korte termijn'' te beginnen met de voorbereidingen om de nieuwe productielijnen op poten te zetten.

In 2014 stopte de fabrikant in Bergen op Zoom de sigarettenproductie. Destijds raakte vele honderden Brabanders hun baan kwijt. Bij het bedrijf werken nu nog 187 mensen.

''Opsteker''

‘Het besluit van Philip Morris om te investeren in innovatieve producten is licht aan het einde van een tunnel en een opsteker voor Bergen op Zoom en Brabant, zo stelt gedeputeerde Bert Pauli van de provincie Noord Brabant.

Het college van B&W van de gemeente Bergen op Zoom is eveneens positief over de plannen van Philip Morris om opnieuw in de Markiezenstad te gaan investeren.