woensdag, 15. juni 2016 - 15:03 Update: 15-06-2016 20:45

Twee ton aan drugs in beslag genomen door politie

Politie 'plukt' hennepkwekerijen en neemt voor 200.000 euro aan drugs in beslag
Foto: Archief FBF.nl
Bergen op Zoom/Roosendaal

De politie heeft dinsdag in Noord-Brabant vier locaties bezocht waar hennep werd geteeld. 'Daarbij is voor in totaal 200.000,- euro aan drugs in beslag genomen', zo meldt de politie woensdagmiddag.

Bergen op Zoom

Aan de Schoudee was een hennepkwekerij ingericht met ruim 150 hennepplanten. Tevens bleek dat de elektriciteit voor de hennepkweek illegaal werd afgetakt. Uit onderzoek bleek dat er vanuit de hennepkwekerij een eerdere hennepoogst was behaald.

Roosendaal

Aan de Laan van België werd in een woning meerdere kwekerijruimtes van in totaal bijna 500 hennepplanten in beslag genomen. De bewoner werd in de woning aangehouden en voor onderzoek ingesloten. Ook hier bleek sprake van een eerdere hennepoogst. In de woning bleek de elektriciteit illegaal afgetakt;

Aan de Toermalijndijk bleek een hennepdrogerij te zitten. Ook hier werd de aanwezige bewoner aangehouden. In de woning werd in totaal bijna negen kilo gedroogde en voor de verkoop verpakte henneptoppen aangetroffen en in beslag genomen. 

Uit onderzoek bleek dat in de woning tevens harddrugs aanwezig waren. Zo werd een partij met ruim 13.000 XTC-pillen in beslag genomen. Tevens werd GHB, hasjolie en andere materialen voor de productie van verdovende middelen in beslag genomen.

Aan de Hulsdonksestraat werd een ver- en bewerkingsruimte voor verdovende middelen aangetroffen. Tevens werden meerdere verdachte goederen aangetroffen en nog een vuurwapen inbeslaggenomen.

Rechtbank

Alle panden waarbij illegaal elektriciteit werd afgenomen, zijn afgesloten van het energienetwerk. De eigenaar of verantwoordelijken van de woningen, waar niemand werd aangetroffen, zullen op een later moment in de gelegenheid worden gesteld om een verklaring af te leggen. 

Van de woningen, die eigendom waren van woningstichtingen uit deze gemeente, werd per direct de huur opgezegd en zal men moeten uitzien naar nieuwe woonruimte. Alle verdachten zullen zich later voor de rechter moeten verantwoorden. 

Met deze actie werd, naast de tientallen duizenden euro's aan kweekmaterialen, een hoeveelheid hennep met een geschatte straatwaarde van bijna 140.000 euro in beslaggenomen. De harddrugs met een geschatte dagwaarde van 55.000 euro zal na onderzoek op last van het Openbaar Ministerie worden vernietigd.

Categorie:
Provincie: