vrijdag, 17. juni 2016 - 11:50 Update: 17-06-2016 15:37

Dramatisch ongeval Zelhem na diefstal auto kost 4-jarige het leven

Kind (5) omgekomen na frontale botsing met autodief
Foto: Archief EHF
Zelhem

Vrijdagochtend heeft er zich op de N315 tussen Zelhem en Ruurlo een frontale aanrijding voorgedaan waarbij een 4-jarig kind, dat in één van de twee auto's zat, ter plekke is overleden. Dit meldt de politie vrijdag.

De fatale aanrijding gebeurde rond 09.45 uur. De 38-jarige bestuurder, een man uit Doetinchem, is door de politie aangehouden nadat hij op de Ruurloseweg in Zelhem frontaal in botsing kwam met een personenauto waar twee volwassenen en twee kinderen uit Gouda in zaten. 

'Alle inzittenden van deze auto zijn gewond geraakt, waarvan drie ernstig gewond. In de auto zaten een 40-jarige vrouw, een 38-jarige man, een meisje van 3 en een jongetje van 4. Beide kinderen en de vader raakten zwaargewond en het 4-jarige jongetje is ter plekke overleden aan zijn verwondingen', aldus de politie.

Auto gestolen

De veroorzaker van het ongeval is lichtgewond geraakt en naar het politiebureau gebracht en ingesloten. De man reed in een auto die hij eerder vanochtend heeft gestolen van een man die bij hem thuis kwam. 

De verdachte zat vermoedelijk op de verkeerde weghelft omdat hij aan het inhalen was. De verkeersongevallendienst van de politie doet ter plekke uitgebreid onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Voor de hulpverlening kwamen meerdere ambulances en een traumahelikopter ter plaatse. De gewonden zijn per ambulances naar het ziekenhuis gebracht.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):