zaterdag, 18. juni 2016 - 18:05 Update: 18-06-2016 20:08

Dode (60) en zwaargewonde (13) bij verkeersongeval Vossemeer

Dode en zwaargewonde bij verkeersongeval Vossemeer
Foto: MV Blik op Nieuws
Oud-Vossemeer

Bij een ernstig verkeersongeval dat vanmorgen rond 11.15 uur plaatsvond op de Oud Vossemeersedijk tussen Tholen en Oud Vossemeer is een 60-jarige man uit Nieuwdorp om het leven gekomen.

Toen agenten na de melding ter plaatse gingen zagen zij dat er twee auto’s bij het ongeval betrokken waren. In de ene auto zaten een 38-jarige man en zijn 13-jarige zoon uit Poortvliet en in de andere auto zat de man uit Nieuwdorp. Hulpverleners waren de 60-jarige man aan het reanimeren, maar helaas mocht dat niet meer baten. 

De 38-jarige man liep als gevolg van het ongeval een verwonding aan zijn been op. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd met de ambulance. Zijn zoon liep ernstig letsel op en is met de traumahelikopter naar het ziekenhuis in Rotterdam overgebracht.

De weg is enige tijd afgesloten geweest om de hulpdiensten veilig hun werk te kunnen laten doen en om het team Verkeersongevallenanalyse van de politie Zeeland-West-Brabant het onderzoek te laten doen naar de toedracht van het ongeval. Vermoedelijk is de toedracht dat de 38-jarige man in een bocht op de dijk door onbekende oorzaak in de slip raakte en dat hij op de andere weghelft terechtkwam. Hier reed juist de auto die door de 60-jarige Nieuwdorper bestuurd werd en beide auto’s kwamen frontaal met elkaar in botsing. De auto van de man uit Nieuwdorp kwam onderaan de dijk terecht en de auto van de man uit Poortvliet kwam in de berm aan de rechterkant van de weg tot stilstand.

Agenten zijn bij de families van beide partijen het slechte nieuws gaan overbrengen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: