donderdag, 23. juni 2016 - 14:00

Opnieuw busruit vernield in Almere

Opnieuw busruit vernield in Almere
Foto: fbf
Almere

Woensdagavond 22 juni vernielden jongeren op de Kampenweg de ruit van een bus. De politie stelt een onderzoek in en zoekt getuigen.

Rond 18.50 uur kreeg de politie de melding dat bij een bus in de Stedenwijk een ruit was vernield. Agenten, met extra toezicht belast, waren snel ter plaatse en stelden direct een onderzoek in naar de groep jongeren die hierbij betrokken waren. Volgens getuigen ging het om een groep van 10 à 15 jongeren van Antilliaanse of Surinaamse afkomst die na de vernieling wegrenden in de richting van Stedenwijk-Noord. De gevluchte verdachten werden in de wijk niet meer aangetroffen maar het onderzoek naar de vandalen wordt voorgezet. De camerabeelden van de bus maken deel uit van dit onderzoek.

Arrestaties

Het extra toezicht leidde rond 00.30 uur tot de arrestatie van vijf jongeren uit Almere in de leeftijd van 15 en 16 jaar. Surveillerende agenten zagen dat de vijf verdachten op de Churchillweg tegen een gestalde bromfiets duwden en trapten. De scooter viel hierdoor om en raakte beschadigd. Met ondersteuning van cameratoezicht en toegesnelde assisterende eenheden werden alle verdachten aangehouden voor het plegen van openlijke geweldpleging. Zij zijn ingesloten voor verder onderzoek. De ouders van de minderjarigen zijn in kennis gesteld.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: