vrijdag, 24. juni 2016 - 8:44 Update: 24-06-2016 8:45

Na vondst dode: ''Godverdomme ik heb een sollicitatiegesprek ik moet rechtdoor!!''

politieauto bij afzetting
Heiloo

De politie van Alkmaar kan er met de pet niet meer bij. Vanwege de vondst van een lichaam in Heiloo was de weg voor een groot deel afgesloten. Maar lang niet iedereen had daar begrip voor, zo schrijft de politie.

Bij de afzetting werden mensen ontzettend kwaad op de agenten omdat ze er niet door mochten. De agenten kregen het volgende van de passanten te horen:

- Godverdomme ik heb een sollicitatiegesprek ik moet rechtdoor!! 
- Ik moet naar Arnhem met de trein en nu? Nu moet ik helemaal om ik begrijp u niet? 
- Waarom staan jullie te controleren bij de wegwerkzaamheden. 
- Ik moet autorijlessen dat haal ik nu niet. 

Verder was er een man afkomstig uit Heiloo die de afzetting negeerde. De man fietste langs de politieauto die de weg blokkeerde en het blauwe zwaailicht aan had staan. 

Een agent reed achter de man aan om hem aan te spreken. De man ging in discussie over waarom de agenten hier stonden en hij moest en zou naar Heiloo toe fietsen. De man was ontzettend kwaad. Uiteindelijk trok de man aan het kortste eind en werd door de agenten achter het lint geplaatst.

Doordat de agent achter de man aan moest was de afzetting niet bemand. Kort hierna kwamen er een aantal fietsers en een auto langs. 

''Als er een politieauto met blauw zwaailicht dwars over de weg staat dan is de weg afgesloten. Als er politielint gespannen is dan kunnen jullie er niet door. In heel Nederland lopen collega's tegen problemen aan bij grote incidenten waarbij er een afzetting is geplaatst''.

Categorie:
Provincie: