donderdag, 30. juni 2016 - 12:33 Update: 30-06-2016 21:20

In slaap gevallen kapitein aangehouden na flinke aanvaring

Dronken kapitein aangehouden na aanvaring
Foto: Archief FBF
Botlek

Een 44-jarige kapitein veroorzaakte zaterdag 25 juni op het Hartelkanaal in de Botlek een flinke aanvaring. Hij blies op het politiebureau 695 UGL en is aangehouden.

De kapitein was al varend in slaap gevallen en voer die zaterdagochtend om kwart over zeven met zijn schip een insteekhaven van de Rozenburgsesluis in. Hij ramde daar een op spudpalen gelegen duwboot en een drijvend werkschip. Een ponton van het havenbedrijf en de kade liepen daar aanzienlijke schade bij op. Ook het motorvrachtschip wat de aanvaring veroorzaakte werd zwaar beschadigd.

Onder invloed

De verantwoordelijke kapitein bleek onder invloed van alcohol. Het bleek niet de eerste keer dat hij werd bekeurd voor varen onder invloed. Nadat de Zeehavenpolitie, IL en T, het Havenbedrijf en de verzekeringsmaatschappij het ongeval hadden onderzocht, is in opdracht van het Havenbedrijf de beschadigde spudpaal, waar het werkschip aan lag vastgemeerd, onder water doorgezaagd omdat anders het aangevaren werkschip niet meer los te trekken viel.

Geen vaarbewijs en id

De 44-jarige kapitein kon geen vaarbewijs en geldig identiteitsbewijs overleggen en is aangehouden voor nader onderzoek. Naar zijn vaarbevoegdheid wordt een nader onderzoek ingesteld.

Categorie: