dinsdag, 5. juli 2016 - 18:38 Update: 05-07-2016 19:04

Grote brand legt pand interieurbouwbedrijf in Denekamp in de as

Grote brand legt pand interieurbouwbedrijf in Denekamp in de as
Foto: Archief EHF
Denekamp

Een zeer grote brand heeft dinsdagmiddag in het Twentse Denekamp een interieurbedrijf grotendeels verwoest. Het gaat om Nijhuis CNC aande Nordhornsestraat.

De brand brak rond 15.15 uur uit en rond half zes kon de brandweer het sein brand meester geven. Dit meldt de Twentse krant Tubantia dinsdag. Bij de brand kwam veel zwarte dikke rook vrij. De brandweer schaalde op naar zeer grote brand. Het brandweerkorps uit Denekamp kreeg ondersteuning van korpsen uit de regio zoals Oldenzaal en Ootmarsum. De werknemers konden allemaal op tijd het pand verlaten en voor zover bekend deden er zich geen persoonlijke ongelukken voor. Gezien de rookontwikkeling zijn inwoners geïnformeerd door middel van een NL-alert.

In totaal waren er 70 brandweerlieden in touw om het vuur te blussen en de brandweer zal nog enkele uren nodig hebben voor het nablussen, zo weet de krant. Het pand is grotendeels door de brand verwoest. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Mogelijk zijn de zonnepanelen op het dak aanleiding geweest.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: