zondag, 10. juli 2016 - 16:03 Update: 23-07-2021 20:48

Vermiste man Amsterdam mogelijk ontvoerd

Zaandam / Zwanenburg

De politie vermoedt een verband tussen de vermissing van de 21-jarige Soufyan E. uit Amsterdam en de ontvoering van Wendel M.

Soufyan is voor het laatst gezien kort na middernacht op donderdag 7 juli, op een parkeerterrein in Zwanenburg. Hij was daar met een zwarte Audi A1. Op bewakingsbeelden is te zien dat Soufyan werd klemgereden door een andere auto; een witte Seat Leon. De 21-jarige Amsterdammer weet de auto uit te vluchten. Hierop wordt er door de belagers een aantal keer op hem geschoten. Het vervolg is niet te zien op de camerabeelden. Vanaf dat moment ontbreekt elk spoor van Soufyan. Mogelijk is de 21-jarige Amsterdammer, net als de 36-jarige Wendel M. uit Landsmeer, ontvoerd.

Wendel M.

Wendel Meijer verliet dinsdagavond zijn bedrijf aan de Sluispolderweg in Zaandam. Op bewakingsbeelden is te zien dat Wendel daar werd opgewacht door tenminste drie mannen in een witte Audi A4 station die hem met geweld in hun auto meenamen. Zijn partner meldde woensdagmiddag bij de politie dat haar vriend vermist was. Direct werd een onderzoek ingesteld.

Uitgebrande auto

In de nacht van zaterdag op zondag is in Lelystad een uitgebrand voertuig aangetroffen. Het gaat om een Audi A4 station. Mogelijk is dit het voertuig dat de politie zoekt in de ontvoeringszaak van Wendel Meijer.