maandag, 11. juli 2016 - 16:10 Update: 11-07-2016 16:14

Geen code geel, maar wel harde wind

Harde wind raast over Nederland
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
De Bilt

Als je vandaag met je fiets naar school of naar je werk moet, dan ben je geen gelukkig mens mits je de wind weer in de rug hebt.

Het KNMI gaf voor vanmiddag een harde zuidwestelijke wind aan van matig tot vrij krachtig boven land en krachtig tot hard, 6 à 7 Bft, in de kustgebieden en op het IJsselmeer. De wind is bovendien vlagerig, langs de kust zijn windstoten tot circa 70 km/uur mogelijk. In de avond neemt de wind langzaam in kracht af en is het overwegend droog.

Komende nacht kan er vooral in het noorden nog een enkele bui voorkomen, maar zijn er ook opklaringen. De zuidwestenwind neemt verder in kracht af naar zwak tot matig. De minimumtemperaturen liggen rond 14 graden.

Voor dinsdag

Morgenochtend komt er een enkele bui voor, in de middag neemt de buiigheid sterk toe. Verspreid over het land komen dan regen- en onweersbuien tot ontwikkeling, maar in het noordwesten blijft het op veel plaatsen droog. Tussen de buien door komt de zon ook regelmatig tevoorschijn. In de avond wordt het van het westen uit weer grotendeels droog. Bij een zwakke tot matige westelijke wind lopen de middagtemperaturen uiteen van 16 graden in het noordwesten tot 22 graden in het zuidoosten. 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):