woensdag, 13. juli 2016 - 14:52 Update: 23-07-2021 20:43

Politie krijgt 15 tips binnen over ontvoeringszaak na aandacht in Opsporing Verzocht

Politie krijgt 15 tips binnen over ontvoeringszaak. Mogelijk vierde slachtoffer ontvoering
Foto: Avro
Amsterdam

Nadat er aan de ontvoeringen van Wendel Meijer en Soufyan E. aandacht is besteed in Opsporing Verzocht, zijn er bij de politie inmiddels 15 tips binnengekomen. Dit meldt politie Noord-Holland Noord woensdag, zo schrijft onder meer het Algemeen Dagblad.

De meeste tips gaan over de auto's die zijn gebruikt bij het klemrijden van de slachtoffers. De krant meldt dat er naast de ontvoering van Wendel Meijer en Soufyan E. en een onbekende derde man mogelijk nog een vierde persoon is ontvoerd. Maar dit is nog niet door de politie bevestigd.

De ontvoeringen hebben waarschijnlijk te maken met een flink conflict in het drugsmilieu. Er is 25.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de oplossing van de ontvoering. Vorige week verdwenen  de 36-jarige Wendel Meijer en de 21-jarige Soufyan E. uit Amsterdam. De ontvoerders stonden Meyer op te wachten bij zijn bedrijf in Zaandam, waarna hij met geweld meegenomen werd in een witte Audi. E. verdween spoorloos vanaf een parkeerterrein in Zwanenburg nadat hij werd klemgereden en beschoten.

Volgens de Telegraaf zou een van die vier ontvoerden inmiddels weer vrij zijn. Om welke van de vier het gaat, is niet bekend.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: