woensdag, 13. juli 2016 - 22:19 Update: 13-07-2016 23:17

Baas AMC vertrekt naar Londen

AMC baas vertrekt naar Londen
Foto: fbf
Amsterdam

Professor Marcel Levi, bestuursvoorzitter van het Academisch Medisch Centrum (AMC) en decaan van de geneeskundefaculteit van de UvA, is benoemd tot Chief Executive van het gerenommeerde University College London Hospitals (UCLH). Hij begint in zijn nieuwe functie op 1 januari 2017, als opvolger van Sir Robert Naylor. UCLH bestaat uit vijf academische opleidingsziekenhuizen verbonden aan het University College London.

De benoeming van Marcel Levi aan UCLH vindt plaats aan de vooravond van de bestuurlijke fusie van AMC en VUmc. Levi heeft een hoofdrol gespeeld in het lopende alliantieproces van de beide Amsterdamse academisch ziekenhuizen en medische faculteiten. De basis van de bestuurlijke fusie is inmiddels stevig gelegd en naar verwachting zullen rond de komende jaarwisseling de laatste de grote stappen in dat proces aanstaande zijn, of al zijn genomen. Levi geeft aan dat zijn opvolger zo alle ruimte zal hebben om de verdere invulling van de alliantie tot een groot succes te maken.

Marcel Levi (51) is sinds 2010 voorzitter van de Raad van bestuur van het AMC en decaan van de Faculteit Geneeskunde van de UvA. Voor die tijd was hij aan het AMC verbonden als hoofd van de afdeling Inwendige Geneeskunde en voorzitter van de divisie Inwendige Specialismen. Daarnaast fungeerde hij als voorzitter van het Stafconvent.

De Raad van Toezicht AMC-UvA laat weten dat de resterende termijn van Marcel Levi voldoende gelegenheid geeft om in breed overleg op zoek te gaan naar een goede opvolger als bestuursvoorzitter AMC en decaan van de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):