donderdag, 14. juli 2016 - 14:25

Corrupte agent blijft langer vast

Corrupte agent blijft langer vast
Foto: MV
Den Haag

De 28-jarige agent uit Den Haag die 1 juni werd aangehouden vanwege het lekken van informatie, blijft in ieder geval nog 60 dagen langer in voorarrest zitten. Dat besloot de raadkamer van de rechtbank Den Haag. De man wordt inmiddels verdacht van vier misdrijven: corruptie, schending ambtsgeheim, medeplegen inbraken en pogingen daartoe en deelneming aan een criminele organisatie.

Naast de verdachte zitten er in dit onderzoek nog drie andere verdachten vast. Eén van hen, een 27-jarige man uit Den Haag is ook op 1 juni aangehouden. Hij ontving de informatie van de verdachte en wordt daarmee ook verdacht van corruptie en deelneming aan de criminele organisatie. De andere twee verdachten, een 27-jarige man uit Leidschendam en een 29-jarige man uit Leidschendam zijn aangehouden op 14 juni en worden verdacht van inbraken en pogingen daartoe dan wel van het uitvoeren van voorbereidingshandelingen voor een inbraak.

Op 1 juni werden twee mede-verdachten aangehouden. Eén van hen, een 25-jarige vrouw uit Moordrecht zit niet meer vast, maar is nog wel verdachte. Zij wordt verdacht van medeplichtigheid aan schending van het ambtsgeheim. De verdenking is dat de mannen als volgt te werk gingen: de 28-jarige agent zag in de politiesystemen dat er bijvoorbeeld een melding binnen was gekomen dat er zich in een bepaald pand een hennepkwekerij zou bevinden. Vervolgens gaf hij dit door aan de 27-jarige medeverdachte uit Den Haag, die daarna zo snel mogelijk naar het pand ging om de aanwezige hennep te stelen. Voordat de politie kon arriveren was de hennepkwekerij dan al weg. Uit het onderzoek is gebleken dat de 28-jarige agent nauw samen heeft gewerkt met de inbrekers die de (poging) inbraken pleegden, om die reden wordt hem medeplegen van inbraken verweten.

Op dit moment is het onderzoek nog in volle gang. Naar verwachting zullen de verdachten die nu in voorarrest zitten op 9 september op een zogenaamdepro forma zitting van de rechtbank Den Haag moeten verschijnen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: