zondag, 17. juli 2016 - 12:53 Update: 17-07-2016 14:54

Politie houdt 53 verdachten aan bij drugscontrole veerdienst

Vakantiegangers aangehouden bij drugscontrole veerdienst
Foto: Archief FBF.nl
Harlingen

De politie heeft vrijdag 15 en zaterdag 16 juli op de pier in Harlingen een drugscontrole gehouden. Daar werden alle jongeren en andere vakantiegangers gecontroleerd op het bezit van drugs voordat ze op de boot naar Terschelling en Vlieland stapten.

De politie hield deze controle om de overlast van drugsgebruikers op de eilanden te voorkomen. De passagiers werden voor en in de terminal door diverse drugshonden van de politie gecontroleerd op het bezit van drugs. In totaal werden 53 verdachten aangehouden.

Vrijdag werden twintig verdachten aangehouden voor het bezit van drugs en/of alcoholische dranken. De meeste waren minderjarig. In zeven gevallen werd een kleine hoeveelheid softdrugs aangetroffen. Een minderjarige verdachte had een frisdrankblikje bij zich met daarin veertig xtc-pillen, hasj en wiet. Drie minderjarige verdachten hadden alcoholhoudende drank bij zich. Bij negen verdachten werd niets aangetroffen.

Zaterdag werden 33 verdachten aangehouden, waarvan de meeste minderjarig. Bij vijf personen werd een kleine hoeveelheid drugs aangetroffen. Acht verdachten hadden een grotere hoeveelheid soft- en harddrugs bij zich. Bij twee daarvan werd naast wiet ook XTC aangetroffen. Bij twee verdachten trof de politie naast hasj ook GHB, speed en ketamine aan. Vijf minderjarigen hadden alcoholhoudende drank bij zich. Veertien personen bleken na onderzoek geen drugs of alcohol bij zich te hebben.

Alle aangetroffen drugs en drank zijn in beslag genomen. De jongeren hebben een geldboete ontvangen die direct moest worden betaald. De ouders van de minderjarige verdachten zijn door de politie geïnformeerd. Tegen vijf verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Categorie:
Provincie: