dinsdag, 19. juli 2016 - 14:28 Update: 19-07-2016 14:32

Slogan Bavaria niet auteursrechtelijk beschermd

Slogan Bavaria niet auteursrechtelijk beschermd
Foto: Archief EHF
Den Haag

Bierbrouwerij Bavaria kan een internetbedrijf niet verbieden om de tekst 'Zo. Nu eerst naar de cloud' te gebruiken in een radiospotje. Dat heeft het gerechtshof Den Haag dinsdag in hoger beroep bepaald.

Het Haagse hof vernietigt daarmee de uitspraak van de rechtbank, die eerder oordeelde dat Bavaria dat wel kan verbieden. Bavaria heeft internetbedrijf Your Hosting in kort geding gedagvaard, omdat Your Hosting in een radiospotje de tekst 'Zo. Nu eerst naar de cloud' liet horen. 

Bavaria wil dat Your Hosting wordt verboden om de tekst 'Zo. Nu eerst…' te gebruiken. Volgens Bavaria maakt Your Hosting daarmee namelijk inbreuk op het auteursrecht en de merkrechten op de slagzin 'Zo. Nu eerst een Bavaria'.

Hof stelt Bavaria in ongelijk

Het hof oordeelt dat de tekst 'Zo. Nu eerst [een Bavaria]' niet door het auteursrecht wordt beschermd. Verder heeft Bavaria niet voldoende aangetoond dat sprake is van inbreuk op haar merkrechten of onrechtmatig handelen door Your Hosting. Bavaria kan Your Hosting dus niet verbieden de tekst 'Zo. Nu eerst…' te gebruiken.

Categorie:
Provincie: