donderdag, 21. juli 2016 - 13:45 Update: 21-07-2016 18:43

Achtervolging over afgesloten skateparcours met lading pepperspray beëindigd

Achtervolging Rotterdam eindigd met lading pepperspray
Foto: Archief FBF.nl
Rotterdam

De politie heeft op 20 juli na een achtervolging in Rotterdam vier Rotterdammers van 22 (2x), 24 en 26 jaar aangehouden.

Op deze woensdagavond vond in het centrum van Rotterdam de zogenaamde Wednesday Night Skate plaats, een evenement waarbij honderden skaters door Rotterdam een parcours over de openbare weg rijden. Tijdens het evenement is de route afgesloten voor alle overige verkeer.

Rond 20.45 uur wist een automobilist met drie vrienden in zijn personenauto de afgesloten Meent op te komen, dat op dat moment onderdeel uitmaakt van het skateparcours. De auto reed de Coolsingel op en een motoragent sprak de bestuurder bij het Hofplein aan. De 24-jarige bestuurder besloot er vandoor te gaan en scheurde de Pompenburg op. Op de Admiraal de Ruyterweg reed de man twee paaltjes omver om vervolgens door rood de Vondelweg op te rijden. Via de Mariniersweg kwam het viertal op de Burgemeester van Walsumweg. Halverwege die straat stopte de bestuurder om zijn bijrijder uit te laten stappen. Deze 22-jarige man werd snel op de Halvemaansteeg aangehouden. Hij bleek drugs bij zich te hebben. De bestuurder racete door de Oostzeedijk op, waar een agent een botsing met hem nog net kon voorkomen. Wel botste de man op een andere personenauto. Bij deze aanrijding vielen geen gewonden.

Nadat de bestuurder op Honingerdijk tegen een lantaarnpaal was aangereden, stapten de drie inzittenden uit, maar ze wamen niet ver. De bestuurder moest met pepperspray onder controle gebracht worden, de twee anderen lieten zich normaal aanhouden. De bestuurder is zijn rijbewijs kwijt en zijn auto is in beslaggenomen. De vier mannen zitten allen vast.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: