donderdag, 28. juli 2016 - 12:22 Update: 28-07-2016 12:24

Politie voorkomt project X-bbq-feest in Oud-Vossemeer

Politie voorkomt project X-bbq-feest in Oud-Vossemeer
Foto: fbf
Oud-Vossemeer

Gisterenavond hebben diverse politie-eenheden de toegangswegen van Oud-Vossemeer in te gaten gehouden. De aanleiding hiervoor is een ‘open’ uitnodiging voor een barbecue door een 16-jarige jongen op social media. De uitnodiging aan zijn vrienden blijft niet binnen de groep, maar wordt onbedoeld breed verspreid.

Als de jongen in de gaten krijgt dat zijn uitnodiging ook verspreidt is via instagram en dat dit hem 3500 likes en een 524-tal reacties oplevert, voelt hij aan dat dit uit de hand kan gaan lopen. Gelukkig is hij zo verstandig om de wijkagent op de hoogte te stellen van zijn vergissing. Vervolgens zijn er verschillende acties ondernomen. De jongen heeft zijn uitnodiging ingetrokken en op social media laten weten dat de barbecue niet door gaat. Omgevingsanalisten van de politie hebben social media geanaliseerd om een inschatting te maken van de eventuele toeloop naar het dorp. 

Wees zorgvuldig op social media

’s Avonds hebben diverse politie-eenheden bij de toegangswegen naar Oud Vossemeer gepost. Een 100-tal jongeren die op weg zijn naar de barbecue zijn tegengehouden. 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):