zaterdag, 30. juli 2016 - 10:13 Update: 30-07-2016 17:46

Extra controles op Schiphol om 'signaal over terreurdreiging'

Extra zware controles op Schiphol om 'signaal' over terreurdreiging
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Schiphol

Op Schiphol zijn er sinds zaterdagochtend extra zware controles in verband met een 'signaal' over terreurdreiging.

Zo worden toegangswegen naar de luchthaven extra gecontroleerd door de marechaussee. De extra controles zijn tot stand gekomen na overleg met de gemeente Haarlemmermeer en  Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). De NCTV laat weten dat de dreiging vergelijkbaar is met de situatie rondom Sensation een maand geleden. Ook hier werd uit voorzorg extra controles uitgevoerd.

Uit welke hoek de dreiging komt is niet bekendgemaakt.

Uitgerekend op zwarte zaterdag

Bekend is wel dat reizigers door de maatregelen extra vertragingen oplopen.

Weggebruikers vanuit Amsterdam worden volgens de VID gedoseerd door de parallelbuis van de Schipholtunnel geleid (ruim 3 kilometer file). Daarbij loopt de wachttijd flink op. Doorgaand verkeer richting Den Haag ontkomt niet aan een stukje file, maar kan wel gebruik maken van de hoofdrijbaan richting Den Haag. Voor doorgaand verkeer vanuit Den Haag naar Amsterdam is nauwelijks hinder.

Half uur extra

De files op het wegennet van Schiphol leveren zomaar een half uur extra reistijd op. Op verschillende toegangswegen is maar een rijstrook open.

Vertrek op tijd

De controle wordt uitgevoerd na een signaal van dreiging. Wat de dreiging precies inhoudt is niet duidelijk. De VID adviseert vakantiegangers die een vlucht moeten halen voldoende tijd in te plannen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: