dinsdag, 9. augustus 2016 - 13:27 Update: 09-08-2016 13:47

Omstanders rekenen man in na laffe tasjesroof op bejaarde (85)

Omstanders rekenen man in na laffe tasjesroof op bejaarde (85)
Foto: Archief FBF.nl
Rotterdam

Omstanders hebben maandagmiddag ingegrepen toen rond 12.15 uur een bejaarde dame van 85 jaar op de Schiekade beroofd werd van haar tas. Dit meldt de politie dinsdag.

'Zij kwam terug van boodschappen doen, toen een man haar belaagde. Hij probeerde haar tas af te nemen en ging daarbij grof geweld niet uit de weg', aldus de politie. De vrouw verzette zich nog wel, maar moest haar verzet met een val bekopen. Zij raakte daarbij gewond en de berover ging er vandoor met haar tas.

Achtervolging ingezet

Een stel dat juist over de Schieweg reed, zag de beroving gebeuren. De man sprong uit de auto en zette de achtervolging in, samen met nog enkele anderen. Ter hoogte van de Stadhoudersweg haalde hij de verdachte in en gezamenlijk konden zij de verdachte overmeesteren en naar de grond brengen. Hierbij raakte ook één van de burgers gewond aan arm en been.

Gewond geraakt

Politieagenten die ter plaatse kwamen, namen de verdachte, een 23-jarige Rotterdammer over en brachten hem naar een politiebureau. Daar is hij ingesloten. Zowel het slachtoffer als de man die de verdachte overmeesterde, moesten zich onder doktersbehandeling stellen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: