woensdag, 17. augustus 2016 - 20:04 Update: 17-08-2016 20:09

Pool vernielt Mariabeeld met hamer

Pool vernielt Mariabeeld met hamer
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Moergestel

De politie heeft dinsdagavond in Moergestel een Poolse man op heterdaad aangehouden toen hij een Mariabeeld in een kapel op de Oirschotseweg met een hamer aan het vernielen was. Dit meldt de politie woensdag.

Hamer

Een bewoonster aan de Oirschotseweg deed namens de buurtvereniging aangifte. Zij vertelde dat haar man en zij vanuit hun woning zagen dat een hen onbekende man bij de kapel bij het Mariabeeld stond en met een hamer slaande bewegingen maakte. Ze zagen dat er grote stukken steen afbraken en op de grond vielen.  

Achtervolging

Ze zag dat de vandaal wegliep in de richting van Moergestel. Ze belde 112, waarna ze met haar man in de auto stapten en de vernieler achtervolgden. Ze zagen dat hij verderop in de straat door de politie werd ingerekend. Ze verklaarde dat ze er zeker van was dat de man die net was opgepakt, het beeld had vernield. 

De man schreeuwde enkele godsdienst termen. Hij had geen legitimatiebewijs bij zich. Zijn identiteit is nog niet formeel vastgesteld. Hij is woensdagochtend met een Poolse tolk gehoord. Dit leverde een onsamenhangende verklaring op.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: