dinsdag, 23. augustus 2016 - 19:31 Update: 24-08-2016 13:59

Peuter zwaargewond naar ziekenhuis na aanval door vier Rottweilers

Peuter aangevallen door vier honden
Foto: Archief FBF.nl
Nieuw-Buinen

Aan de Sportlaan is dinsdagmiddag een driejarig jongetje aangevallen door vier Rottweilers. Dit heeft de politie dinsdag bekendgemaakt.

Het jongetje was aan het spelen in de tuin van de buren toen de honden over de schutting sprongen tussen de tuin en het hondenverblijf achter de woning. De honden beten het jongetje op verschillende plaatsen. De bewoonster van het huis schoot het jongetje direct te hulp. Ze werd hierbij geholpen door toegesnelde buren die de honden van het kind aftrokken. De peuter is met meerdere ernstige bijtwonden door de ambulance naar het UMCG gebracht. De andere kinderen die in de tuin aan het spelen waren zijn niet gewond geraakt.

In overleg met de dierenpolitie, de gemeente en de eigenaar van de honden is besloten de vier honden die over de schutting gesprongen zijn te laten inslapen. De twee honden die niet bij het incident waren betrokken worden naar voor de zekerheid naar een asiel gebracht voor een gedragsonderzoek. Dit onderzoek moet uitwijzen wat er met deze twee honden gaat gebeuren. De NOS meldt dat de honden waarschijnlijk een spuitje krijgen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: