woensdag, 24. augustus 2016 - 12:27 Update: 24-08-2016 12:34

Aanhouding na DNA-match in 26 jaar oude moordzaak

Aanhouding na DNA-match in 26 jaar oude moordzaak
Foto: Archief FBF
Den Haag

Leden van een arrestatieteam hielden maandag 22 augustus om 18.15 uur in Amsterdam een 52-jarige man aan. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de moord op Miriam Sharon gepleegd in Den Haag op 8 oktober 1990. Een DNA-match leidde gisteren tot de aanhouding van de man. Niet eerder werd er in een dermate oude coldcase een verdachte aangehouden

De coldcase betreft de moord op de Israëlische Miriam Sharon, die destijds woonde op de Regentesselaan in Den Haag. Miriam Sharon kwam naar Nederland nadat zij een relatie kreeg met een Nederlandse man. Miriam Sharon, moeder van twee jonge kinderen, werd op 36-jarige leeftijd in haar eigen woning om het leven gebracht. In het onderzoek dat de politie destijds verrichte, werden geen aanhoudingen verricht.

Het coldcaseteam Den Haag bestudeerde het oude dossier opnieuw en kwam, 26 jaar na dato, de verdachte alsnog op het spoor. Diverse sporen – die destijds vanuit de woning van het slachtoffer werden veilig gesteld – werden met de hedendaagse technieken opnieuw onderzocht, wat leidde naar de nu aangehouden verdachte. De verdachte wordt op donderdag 25 augustus 2016 voorgeleid bij de rechter-commissaris in Den Haag.

Informatie gezocht

Het team tast in het duister over het motief. Het coldcaseteam Den Haag komt daarom graag in contact met vrienden, bekenden en/of familieleden van het slachtoffer, of andere personen die in contact hebben gestaan met Miriam Sharon. Ook wil het team graag  personen spreken die destijds al met de politie hebben gesproken. Heeft u informatie neem dan contact op met het coldcaseteam Den Haag.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: