woensdag, 24. augustus 2016 - 20:33

Politie zet mogelijk beelden rellende supporters van Feyenoord en FC Utrecht online

Politie zet mogelijk beelden rellende supporters van Feyenoord en FC Utrecht online
Foto: Archief Bert van den Berg
Rotterdam

De politie heeft het onderzoek naar de ongeregeldheden rondom de Bekerfinale in Rotterdam de afgelopen maanden voortgezet. Dat betekent dat volgende week naar alle waarschijnlijkheid de eerste foto’s van mensen die betrokken waren bij die ongeregeldheden en die nog niet geïdentificeerd zijn, getoond worden op politie.nl.

De wedstrijd om de beker was op zondag 24 april in Rotterdam, tussen FC Utrecht en Feyenoord. Voorafgaand en na de wedstrijd ontstonden verschillende vechtpartijen tussen de twee supportersgroepen. Het geweld richtte zich ook tegen de agenten en stewards. Dat gebeurde bijvoorbeeld op de hoek van de Breeweg met de Donkerslootstraat. De politie greep in en een ME-bus werd bekogeld. Bij verschillende incidenten na de wedstrijd raakten bovendien drie politieagenten gewond.

Onderzoek

De afgelopen zomermaanden heeft de politie onderzoek gedaan naar de identiteit van de verdachten. Van een aantal mensen is inmiddels de identiteit bekend en de politie is nog op zoek naar ruim 20 mensen. Wie betrokken was bij een van de incidenten kan zich uiteraard ook zelf melden bij de voetbaleenheid van de politie in Rotterdam of Utrecht.
De beelden worden eerst getoond op politie.nl. Mocht dat niet leiden tot identificatie dan kunnen later ook nog beelden getoond worden bij (regionale) opsporingsprogramma’s op tv.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: