donderdag, 25. augustus 2016 - 15:36 Update: 28-08-2016 12:44

Schommelen op 100 meter hoogte in Amsterdam

Europa's hoogste schommels geopend in Amsterdam
Amsterdam

Burgemeester Eberhard van der Laan en intiatiefnemer Sander Groet openden vandaag Europa's hoogste schommels op het observatiedek van A'DAM Toren, tegenover Amsterdam Centraal Station. Deze unieke attractie is onderdeel van A'DAM LOOKOUT.

Over the Edge

Over The Edge is een schommel met in totaal vier zitplaatsen op bijna 100 meter hoogte. Beleef hoe het is om Amsterdam onder je voeten te hebben, terwijl je over de rand van de A'DAM Toren heen en weer schommelt.
Gezekerd in een veiligheidsbeugel kunnen bezoekers op grote hoogte over de rand van de uitkijktoren schommelen. De schommels worden hydraulisch aangestuurd, met de mogelijkheid om zelf mee te schommelen. Een uitdaging voor waaghalzen en sensatiezoekers! Geniet van het ongeëvenaarde uitzicht over de stad, terwijl de adrenaline door je aderen stroomt.

A'DAM toren

De A'DAM Toren is de voormalige Shelltoren op de Noordoever van het IJ, tegenover Amsterdam Centraal Station. In de toren zijn diverse restaurants, een club, een hotel en kantoren van bedrijven binnen de muziekindustrie. A'DAM LOOKOUT is gevestigd op de bovenste twee verdiepingen van de A'DAM toren met een binnen en buiten observatiedek met een prachtig 360 graden uitzicht over de stad.
Sinds de opening in mei jl. heeft A'DAM LOOKOUT al meer dan 100.000 bezoekers getrokken.

A'DAM LOOKOUT is dagelijks geopend van 10:00 tot 22:00 uur. Een entreeticket kost 12,50 euro. Bezoekers die willen schommelen hebben een apart ticket nodig voor Over The Edge. Deze attractie is nog t/m 1 september gratis, daarna kost het 5,00 euro per schommelrit.

Categorie:
Provincie: