vrijdag, 26. augustus 2016 - 17:25

Zes jaar cel voor dodelijke trap ex-vriendin

Zes jaar cel voor dodelijke trap ex-vriendin
Foto: Archief EHF
Utrecht

Een 43-jarige man uit Utrecht is veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf voor het geven van een dodelijke trap tegen zijn ex-vriendin in juli 2015. De man heeft de vrouw één keer zo hard tegen haar romp geschopt dat ze daardoor is overleden. Dat de man de bedoeling had de vrouw te doden is niet komen vast te staan. De man heeft haar lichaam daarna begraven. Het lichaam van de vrouw werd pas ruim twee weken later met behulp van speurhonden gevonden.

Ontkenning

De man ontkent zijn ex om het leven te hebben gebracht. Volgens de man zou het slachtoffer na een discussie zijn vertrokken.

Schuldig

Op 31 juli 2015 ging het slachtoffer naar het huis van de man om haar kinderen te zien. Na haar bezoek heeft niemand meer iets van haar vernomen. Niets wijst erop dat de vrouw het huis van de man levend heeft verlaten. Haar lichaam werd in de nabije omgeving van het huis van de man gevonden. Uit onderzoek blijkt dat het slachtoffer door één schop of trap tegen de romp om het leven is gekomen. In het huis zijn bloedsporen van het slachtoffer aangetroffen. Een getuige heeft de vrouw die avond in de woning van de man horen gillen en hoesten en/of spugen. In haar maag zaten etensresten van de pizza die zij eerder op die avond heeft gegeten. Toen de vrouw werd gevonden droeg zij dezelfde kleding die zij op 31 juli 2015 droeg. In de kofferbak van de auto van de man zijn bloedsporen van de vrouw aangetroffen. Ook blijkt uit telefoongegevens dat de man dagen nadat niemand iets van de vrouw had vernomen, gebruik heeft gemaakt van haar telefoon. De rechtbank acht wettig en overtuigend bewezen dat de man degene is geweest die het slachtoffer heeft gedood en haar lichaam heeft begraven.

Eén schop of trap

De rechtbank neemt het de man zeer kwalijk dat hij geen verantwoordelijkheid heeft genomen voor zijn daden. De nabestaanden hebben geen afscheid kunnen nemen het slachtoffer en hebben geruime tijd in onzekerheid verkeerd, omdat zij pas ruim twee weken later werd gevonden. De rechtbank heeft bij het bepalen van de straf rekening gehouden met het gegeven dat er sprake is geweest van één schop of trap tegen de romp, waarbij niet vastgesteld kan worden dat de man de bedoeling had om de vrouw te doden. De rechtbank kijkt naar straffen die in vergelijkbare zaken worden opgelegd en komt tot zes jaar gevangenisstraf. Naast de gevangenisstraf moet de man schadevergoeding betalen aan de nabestaanden.

Categorie:
Provincie: