zondag, 4. september 2016 - 14:13 Update: 04-09-2016 17:44

Motorrijders vallen bij bosjes. Vier doden, twee zwaargewonden

Motorrijders vallen bij bosjes. Vier doden, twee zwaargewonden
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Uithoorn

Dit weekend alleen al zijn er tot zondagmiddag toe al zeker drie motorrijders omgekomen bij een verkeersongeval. Twee motorrijders raakte zwaargewond. Ook een bromfietser is overleden.

Zo kwam in Dalen zaterdagmiddag een 29-jarige motorrijder uit Staphorst om het leven op de Reindersdijk bij een eenzijdig verkeersongeval. Door nog onbekende oorzaak ging de man in een bocht onderuit en raakte vervolgens een paaltje. Hulp mocht niet meer baten en de man overleed ter plaatse. De politie heeft het ongeval in onderzoek.

Deurne

Een 45-jarige motorrijder uit Heerlen verongelukte zaterdagmiddag in Deurne kort na 12.00 uur nadat hij op de Langstraat (N270) botste tegen de oplegger van een vrachtauto, bestuurd door een 23-jarige man uit Deurne.

Uit het nog niet afgerond politieonderzoek zou blijken dat de vrachtwagenchauffeur, rijdend over de Langstraat richting Deurne, linksaf de Nachtegaalweg insloeg. De motorrijder, komende vanuit Nuenen rijrichting Arcen, botste volgens ooggetuigen tegen de oplegger van de vrachtwagen. De motorrijder overleed ter plaatse. 

Vijfhuizen

Een 40-jarige man uit Hoofddorp is zondagochtend in Vijfhuizen om het leven gekomen op de Drie Merenweg toen hij met zijn motor onderuit ging. Dit gebeurde rond 08:30 uur.

Wat de oorzaak is van het ongeval, is nog niet bekend. Medewerkers van de Koninklijke Marechaussee hebben het slachtoffer nog proberen te reanimeren, maar dit mocht helaas niet meer baten. De man overleed ter plekke. De Verkeersongevallendienst van de politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Breda

De politie behandelde zaterdagavond in Breda een verkeersongeval op de Sint Ignatiusstraat. Een motorrijder (28) raakte daarbij zwaar gewond.

Het ongeluk gebeurde rond 22.00 uur ter hoogte van de kruising St. Ignatiusstraat / Mgr. Leijtenstraat toen de motorrijder met hoge snelheid de macht over zijn Suzuki GSX R-1000 verloor. Hij schoof onderuit en belandde tegen een muur. De 28-jarige man uit Breda liep daarbij onder meer letsel op aan zijn hoofd. Het ambulancepersoneel kreeg ondersteuning van het traumateam van de Life-Liner bij de stabilisatie van het slachtoffer. Hij werd overgebracht naar het Sint Elisabethziekenhuis in Tilburg. In zijn val nam de motorrijder een pizzakoerier mee. De fastfoodbezorger reed in dezelfde rijrichting over het fietspad en werd onderuit geschoven door de vallende motorijder. Hij is door het ambulancepersoneel onderzocht en bleek niet noemenswaardig gewond.

Ureterp

Zaterdagmiddag is op de Mounleane in Ureterp een 21-jarige motorrijder uit Siegerswouden ernstig gewond geraakt na een aanrijding met een personenauto.

De motorrijder botste achterop een personenauto op de Mounleane, ging onderuit en belandde in een droge sloot. Het slachtoffer werd met onbekend letsel per ambulance maar een ziekenhuis in Groningen overgebracht. De politie heeft de aanrijding in onderzoek. 

Nederweert-Eind

Op de Gebleektendijk in Nederweert-Eind is zondagmorgen rond 9.00 uur door een passant een overleden man aangetroffen. De 36-jarige man uit Leveroy lag bij zijn brommer. De politie heeft ter plaatse onderzoek verricht en gaat uit van een eenzijdig ongeval. Vermoedelijk is de man met zijn brommer tegen een boom gebotst en als gevolg daarvan helaas overleden. Naar alle waarschijnlijkheid heeft het ongeval gisteravond plaatsgevonden.

Categorie:
Provincie: