dinsdag, 6. september 2016 - 18:15 Update: 06-09-2016 18:39

VVD-minister Schippers wil in verweer tegen radicale islam

VVD-minister Schippers wil in verweer tegen radicale islam
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

Minister Schippers van Volkgezondheid roept in de Hendrik Jan Schoo-lezing op om op te staan tegen de radicale islam. Volgens de minister staan onze rechten op het spel.

Tijdens de achtste Elsevier/ Hendrik Jan Schoo-lezing die ze maandag zal uitspreken laat ze weten: 'Alle culturen gelijkwaardig’ is een verschrikkelijke misvatting. Onze cultuur is een stuk beter dan alle andere. Wij staan voor de vrijheid, en wie dat niet kan accepteren, hoort hier niet thuis.' Dit schrijft onder meer Elsevier dinsdag.

De minister zal de lezing maandag uitspreken in De Rode Hoed in Amsterdam. schippers wil nieuwkomers gelijk laten weten wat we wel en nite accepteren in dit land waar onze grenzen liaggen. Wie hier binnenkomt, moet direct weten wat we van hen verwachten. Over de politieke islam zegt de bewindsvrouw: 'Die heeft maar een doel. En dat is de democratie de nek omdraaien.’ Het gaat Schippers ook om de vrijheid van vrouwen in migrantengemeenschappen. 'Misschien lijkt negeren de makkelijkste weg. Omdat we denken dat de langzaam oprukkende onvrijheid ons (…) niet zal raken. Fout. Het raakt ons dieper dan we denken.’

Het wordt volgens Schippers hoog tijd dat Nederlanders die onze vrijheid en cultuur liefhebben, opstaan om deze verworvenheden te verdedigen.