dinsdag, 20. september 2016 - 8:40 Update: 20-09-2016 10:30

Aanhoudingen na achtervolging in Spijkenisse

Geslagen aanhouding na achtervolging in Spijkenisse
Foto: fbf
Spijkenisse

De politie heeft maandagavond twee mannen en een vrouw aangehouden na een achtervolging die begon op de Oldegaarde in Rotterdam-Zuid en eindigde in Spijkenisse. Er werd daarbij ook een vuurwapen gevonden.

Politieagenten wilden maandagavond rond 20.30 uur een auto controleren op de Oldegaarde, maar de bestuurder dacht daar blijkbaar anders over. Toen de agenten uitstapten en op het voertuig afliepen, ging de auto er vandoor. Er ontstond een achtervolging van de Oldegaarde over de A15, via Hoogvliet en de Botlektunnel naar Spijkenisse. Tijdens de rit ramde het vluchtende voertuig meerdere auto’s. Vanuit de helikopter werd de auto gevolgd, en ook meerdere politieauto’s volgden de snelheidsduivel. Op de Carmenstraat stopte de auto en stapten de inzittenden uit en zetten het op een lopen.

Op de Toscastraat konden agenten een man (18 jr, uit Rotterdam) en een vrouw (37 jr, uit Rotterdam) aanhouden, en op de Zeisvoorde werd nog een man (31 jr, uit Spijkenisse) in de boeien geslagen. Ze zitten alle drie vast. De heli had gezien dat er een tas uit de auto werd gegooid op de Baljuwlaan. De tas is gevonden en er bleek een vuurwapen in te zitten. Het wapen is in beslag genomen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: