dinsdag, 20. september 2016 - 16:36 Update: 21-09-2016 9:40

Man (61) opgepakt op verdenking uitzetten liquidatie-opdrachten op ambtenaren

Verdachte opgepakt op verdenking van uitzetten liquidatie-opdrachten
Foto: MV
Echt

De politie arresteerde dinsdag 20 september een 61-jarige man uit Echt omdat hij verdacht wordt van het uitzetten van twee liquidatie-opdrachten. Hij werd rond 9.30 uur aangehouden in zijn woning en is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Bij de politie in Oost-Brabant kwam recent informatie binnen over de plannen die de man zou hebben. Onder leiding van het Openbaar Ministerie is meteen een onderzoek gestart. Dat leidde dinsdag tot de aanhouding van de verdachte. In zijn woning en in zijn bedrijfspand in Echt zijn zoekingen gedaan. Daarbij zijn zaken in beslag genomen die voor het onderzoek van belang zijn. Ook werd in de woning een vuurwapen met munitie aangetroffen, dat eveneens in beslag is genomen. Bij de zoekingen hebben specialisten van de Landelijke Eenheid van de Nationale Politie geassisteerd met  speciale apparatuur. 

Identiteit doelwitten

Over de identiteit van de mogelijke doelwitten wil de politie geen nadere mededelingen doen, behalve dan dat het gaat om twee overheidsambtenaren. Gezien de ernst van het feit is de informatie die binnen kwam door de politie met voorrang opgepakt. Het onderzoek is nog niet afgerond en meer aanhoudingen kunnen niet worden uitgesloten. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: