dinsdag, 20. september 2016 - 22:56 Update: 20-09-2016 22:57

Politie trots op gouden plak collega Teun Mulder

Politie trots op gouden plak collega Teun Mulder
Foto: Politie
Emst

Paralympisch medaillewinnaar Teun Mulder is dinsdagavond 20 september gehuldigd in zijn woonplaats in het Gelderse Emst. Dit meldt de politie dinsdagavond.

De huldiging was georganiseerd door zijn wielervereniging, familie en de buurtvereniging. Ook de politie greep dit moment aan om deze topsportende collega in het zonnetje te zetten. Teun won in Rio goud als piloot van paralympische baanwielrenner Tristan Bangma.

De succesvolle Teun Mulder is sinds 2006 in dienst van de politie. Mulder pakte sinds die tijd ondermeer drie wereldtitels op de baan: twee keer op de één kilometer tijdrit (2008, 2010) en eenmaal op de keirin (2005). In 2012 won Teun brons op de Keirin tijdens de Olympische spelen in Londen. Eind 2013 stopte Teun met zijn individuele wielercarrière en maakte de overstap naar het aangepast wielrennen waar hij sindsdien als piloot op de tandem fietst.

Teun werkt nu nog in deeltijd als forensisch assistent bij de politie in Oost-Nederland. Het goud in Rio is zijn laatste metaal als prof wielrenner. Hij gaat zich vanaf nu fulltime bezig houden met het politiewerk.

Medaille ook een beetje van de politie

Ron van Brussel (teamchef Specialistische Ondersteuning) en Sjaak de Laat (teamleiding Forensische Opsporing) feliciteerden Teun met zijn geweldige prestatie in Rio en gaven aan trots te zijn dat Teun een medewerker van de politie Oost-Nederland is. 

Van Brussel: 'Wij hebben Teun als politie Oost-Nederland in de gelegenheid gesteld om te trainen voor alle grote wedstrijden. Dit betekende wel dat Teun beperkt inzetbaar was voor het Team FO. Zijn naaste collega’s hebben dat samen opgevangen. Daarom voelt deze gouden medaille ook een beetje van ons allemaal.' 

Politiewerk is net topsport 

Van Brussel reageert verder nog dat politiewerk soms ook net topsport is. 'De focus en fitheid, die je als topsporter moet hebben, zijn ook voor politiemensen nodig . Ook discipline, doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheid zijn eigenschappen die in je rugzak horen'.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: