vrijdag, 23. september 2016 - 8:56

Verdachte van liquidatie-opdrachten overheidsambtenaren op vrije voeten

Verdachte van liquidatie-opdrachten overheidsambtenaren op vrije voeten
Foto: MV
Echt

De 61-jarige man uit Echt die dinsdag 20 september werd aangehouden omdat hij verdacht wordt van het uitzetten van twee liquidatie-opdrachten, is donderdagavond 22 september heengezonden. Dit maakte de politie bekend.

Het onderzoek loopt gewoon door. De man blijft dan ook nog steeds verdachte in deze zaak. Op dit moment zijn er echter onvoldoende redenen om hem nog langer vast te houden. Over de identiteit van de mogelijke doelwitten worden geen nadere mededelingen gedaan, behalve dan dat het gaat om twee overheidsambtenaren. 

De politie arresteerde dinsdag 20 september de 61-jarige man uit Echt. Bij de politie in Oost-Brabant kwam recent informatie binnen over de plannen die de man zou hebben. Onder leiding van het Openbaar Ministerie is meteen een onderzoek gestart. Dat leidde dinsdag tot de aanhouding van de verdachte. In zijn woning en in zijn bedrijfspand in Echt zijn zoekingen gedaan. Daarbij zijn zaken in beslag genomen die voor het onderzoek van belang zijn. Ook werd in de woning een vuurwapen met munitie aangetroffen, dat eveneens in beslag is genomen. Bij de zoekingen hebben specialisten van de Landelijke Eenheid van de politie geassisteerd met speciale apparatuur. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: