vrijdag, 23. september 2016 - 13:22 Update: 23-09-2016 13:40

Peuter gaat 's nachts alleen op stap in Amstelveen

Peuter gaat 's nachts alleen op stap in Amstelveen
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Amstelveen

Vrijdagochtend 23 september 2016 om 3.00 uur zag een fietsster in Amstelveen een peuter die de weg wilde oversteken. Het kleine kindje, was alleen, liep op blote voetjes, was gekleed in een rompertje en had een dekentje bij zich.

De dame ontfermde zich over het rillende “zwervertje” en belde direct de politie. Politiemensen namen de zorg over het kindje op zich en er werd direct een onderzoek in de omgeving ingesteld. Het kindje kon nog niet praten. Men ging er vanuit dat het kindje kans had gezien om ongezien het ouderlijk huis te verlaten, maar in de directe omgeving werden geen openstaande huisdeuren gevonden.

In afwachting van de melding dat iemand zijn kind “kwijt” was werd het kindje overgedragen aan Crisisdienst jeugd. Die hebben het kindje opgevangen en voor een tijdelijke slaapplek gezorgd. Het was nu wachten op de melding van een in paniek zijnde ouder.

De politie ontving om 08.25 uur een melding van een moeder die schreeuwend op straat liep. Omdat de politie al het vermoeden had dat dit zou gebeuren kon de politie de moeder heel snel vertellen dat haar kindje veilig was. Het kindje was kennelijk wakker geworden, heeft kans gezien de voordeur te openen, was de straat opgelopen en gaan zwerven.

Moeder en kind zijn inmiddels herenigd, het kindje heeft bij het opvanggezin heerlijk liggen slapen en maakt het goed. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: